gezocht: co-partners B&B exploitatie
Gepost door joannes 
gezocht: co-partners B&B exploitatie
06 april 2014 20:28
GEZOCHT: Serieus stel dat met ons in co-partnerschap ons Bed & Breakfast in Zuid Spanje wil runnen.
Sinds 10 jaar exploiteren we in Zuid Spanje (in de omgeving van Málaga) een goed lopend Bed & Breakfast. Hoewel we er nog lang niet aan toe zijn om hiermee te stoppen, willen we toch wat meer tijd doorbrengen met kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden in Nederland.
Om die tijd te kunnen realiseren en de continuiteit van ons B&B niet te onderbreken zijn we op zoek naar een serieus stel dat gedurende 4 - 6 maanden (verdeeld over een heel jaar en in blokken van 2 maanden) de exploitatie wil overnemen.
Ons B&B is gelegen in het landelijke gebied en het merendeel van onze gasten boekt bij ons het verblijf om te genieten van c.q. te wandelen in de prachtige Andalusische natuur en zijn daarnaast geinteresseerd in de culturele hoogtepunten, zoals o.a. het Alhambra te Granada de Mezquita in Córdoba en tal van andere grote en kleine culturele schatten in de directe omgeving. Vanwege de centrale ligging vormen we een uitstekende uitvalsbasis om vanuit ons B&B een groot deel van Andalusie te ontdekken.
De begrippen: gastvrijheid, zorgzaamheid en aandacht staan bij ons hoog in het vaandel en we doen er alles aan om onze gasten een onbezorgde vakantie te bezorgen.
We verwachten van onze co-partners dat:
ze onze filosofie ten aanzien van de zorg voor de gasten onderschrijven;
ze affiniteit hebben met land en streek en bij voorkeur al (een beetje) de Spaanse taal machtig zijn, danwel bereid zijn deze te gaan leren. In het landelijke gebied is dit de enige mogelijkheid om met de lokale bevolking te communiceren.
zich thuis voelen bij onze doelgroep die voornamelijk uit 50 plussers bestaat;
ze over goede culinaire vaardigheden beschikken en het leuk vinden om een aantal dagen per week te koken en samen met de gasten het diner te gebruiken;
ze wat technische vaardigheden hebben om kleine klusjes en reparaties zelf op kunnen lossen; (voor grotere zaken hebben we contacten in het dorp)
ze tuinliefhebbers zijn en de zorg voor onze tuin op zich willen nemen;
ze hondenliefhebbers zijn en wij met een gerust hart de zorg voor onze lieve en gemakkelijke
hond aan hen kunnen toevertrouwen.
Het is de bedoeling dat onze co-partners twee of drie keer per jaar gedurende twee maanden de exploitatie van het Bed & Breakfast overnemen. De exacte maanden kunnen in onderling overleg vastgesteld worden, maar een denkbaar voorbeeld zou kunnen zijn dat de co-partners de maanden april en mei en vervolgens de maanden augustus en september waarnemen. Als er sprake zal zijn van 3 keer een periode van 2 maanden zouden daar de maanden december en januari nog bijkomen.
Met dit voorbeeld hebben we ook een evenwichtige verdeling gemaakt van de drukke en minder drukke maanden.

Wat hebben we te bieden:
een verblijf in een van de mooiste gebieden van Andalusie;
een aan de behaalde omzet gerelateerde vergoeding. Uitgangspunt is dat de omzet minus de kosten aan de co-partners ten goede komt. Een en ander zal in goed overleg en alle openheid worden bepaald. Wel moet duidelijk zijn dat in de kostenpost een vergoeding voor gebruik van pand en inventaris wordt opgenomen.

Interesse? Stuur een email met een uitgebreide profielbeschrijving naar joannes56@hotmail.com en wij nemen contact met je op.2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/04/2014 06:59 door joannes. (bekijk wijzigingen)
Re: gezocht: co-partners B&B exploitatie
08 april 2014 10:56
ze hondenliefhebbers zijn en wij met een gerust hart de zorg voor onze lieve en gemakkelijke
hond aan hen kunnen toevertrouwen.


Als jullie de hond voor 2 maanden achterlaten kan ik jullie geen hondenliefhebbers noemen, een hond is namelijk niet zomaar een deel van jullie B&B maar een dier met gevoelens en emoties die een vaste roedel leider nodig heeft.

In mijn ogen zien jullie de hond meer als een object en niet als het trouwe maatje voor altijd.

Succes met jullie zoektocht, maar neem de hond mee als je naar Nederland gaat voor lange periodes. Zoniet breng de hond dan voorgoed onder bij mensen die wel elke dag met het dier bezig kunnen zijn.
Re: gezocht: co-partners B&B exploitatie
05 oktober 2014 22:44
Beste Joannes,

mijn vrouw en ik zijn vorig jaar gestopt met ons werk. We zijn beiden 56 jaar. Geen kinderen, wel 2 honden ( golden retrievers) . We hebben 30 jaar lang een eigen bedrijf gehad. We spreken goed Engels, Duits en kunnen ons redden in het Frans. We zijn recent gestart met een cursus Spaans.
We hebben veel reiservaring. Mijn vrouw kookt graag. We fantaseren wel eens over het beginnen van een B&B, maar willen niet weer een eigen zaak opzetten. Als jullie advertentie nog geldt, zou het interessant kunnen zijn om hier met elkaar over van gedachten te wisselen.
We zullen contact met jullie opnemen via de email.

Met vriendelijke groet,

Kees1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/10/2014 00:39 door Anneke&Kees. (bekijk wijzigingen)
Re: gezocht: co-partners B&B exploitatie
27 juli 2015 06:58
Wij, echtpaar 50+, en eigenaar van een BB in het noorden van Spanje willen eventueel wel met jullie samenwerken, kunt u ons wat meer info geven via mijn e-mail cornelia.louisa@gmail.com
Re: gezocht: co-partners B&B exploitatie
12 januari 2016 20:28
Wij zijn geintresseerde. Weer willen dit jaar met gezin en schoonouders in aug naar Spanje. Mochten jullie nog niemand hebben hoor ik het graag. Via hier of www.socialmediacomplete.nl profiel melanie de graaf te bereiken.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen