Wie heeft ervaring met huis zonder elektriciteit en wateraansluiting?
Gepost door WillemEspana 
Wie heeft ervaring met huis zonder elektriciteit en wateraansluiting?
03 april 2014 05:55
Wie heeft ervaring met huis zonder elektriciteit en wateraansluiting?
Wij hebben ons oog laten vallen op een leuke woning (waar we enkele malen 2 a 3 weken per jaar door zouden willen brengen), maar er zijn geen aansluitmogelijkheden voor elektriciteit en water. Toch willen we een koelkast (op gas is veel/vaak schoonmaakwerk ivm roet lazen we), een kleine wasmachine, TV en internet. Het huis heeft een kleine solar installatie, maar die is net voldoende voor verlichting. Was is de beste of goedkoopste optie; solar capaciteit vergroten, koelkast toch maar op gas, een generator laten draaien (kost wellicht vele liters benzine)of ...???
Een beetje primitiever dan in Nederland wonen is geen punt, maar het moet ook geen kamperen worden ;-) ook al vinden we dat ook leuk en hebben we dat jarenlang gedaan.

Wie het weet mag het zeggen!!! Alle raad en suggesties zijn welkom. Ook betreffende het volgende:
Er is een klein zwembad gemaakt van een stenen wateropslag / water reservoir (lengte 5m, breedte 3,35m) en daar zouden we wat leuks van willen maken. Eventueel een terras ernaast/omheen zodat het een ingegraven zwembad lijkt of een leuke gemetselde trap naar de bovenrand.
Re: Wie heeft ervaring met huis zonder elektriciteit en wateraansluiting?
04 april 2014 06:23
Hoy Willem ,
Wij wonen ook op de campo , wij hebben wel stroom en riegowater (doch dit is geen drinkwater)

Wij maakten van onze "balsa" vele jaren geleden een zwembad , maar het water blijven we gebruiken om onze boomgaart te bevloeien , het grote voordeel is dat je in de zomer om de 10 a14 dagen nieuw water in je zwembad hebt .

[url= zwembad 1[/url]

[url= zwwembad 2[/url]

Langs de andere kant hoe wil je je zwembad rein houden als je geen stroom hebt ?
Hier draait de pomp gemiddeld toch een 8 uur per dag (putje zomer).

Let wel op met verbouwingen die je wil uitvoeren , sinds 2005 kan je (zelfs op de campo) niet zomaar wat veranderen , de wetgeving is zeker niet versoepeld de laatste (10)jaren .Je hebt vergunningen nodig voor elke verandering aan je huis .

Ik ken iemand die hier in de buurt woont die een volledig huishouden op zonnepanelen draaiende houd en een generator heeft voor noodgevallen .
Deze persoon kan je bereiken via het spanjeforum.nl onder de naam Voorschoten , misschien kan je hem een priveberichtje sturen via het forum .

Hopelijk kan je hier wat mee ......succes !3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/04/2014 06:29 door lucky. (bekijk wijzigingen)
Re: Wie heeft ervaring met huis zonder elektriciteit en wateraansluiting?
01 mei 2014 19:10
Het beste is goed informatie rond de dorp of stad waar dat huis ligt.Soms als er nieuwe wegen worden aangelegd voor de bewoners van dat streek dan wordt meestal door de gemeente daar ook elektra/gas en water aangelegd.Is het huis uwe eigendom dan moet dan ook mee gaan betalen in aanleg van alles??
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen