Groot dorpshuis met veel mogelijkheden te koop.
Gepost door corrina 
Groot dorpshuis met veel mogelijkheden te koop.
08 december 2013 23:06
Te koop in Tolva, Ribagorza, Noord Spanje. Enorm ruim dorpshuis met grote bruikbare tuin.
Casa Llorens is omstreeks 1850 gebouwd, tussen 1983 en 1985 gerenoveerd en opgeknapt. Het huis heeft een breedte van ca. 12 meter en een diepte van ca. 8,5 meter. Het huis heeft drie complete etages en een zolder. De bovenste etage en de zolder lopen over een naastgelegen pand heen.
Begane grond: oude en originele indeling. Entree. Diverse oude en originele opslagruimtes, stenen bogen en delen van de oude broodoven. Toegang naar de achter het huis gelegen tuin.
Eerste etage: oude en originele indeling. Veel kamers en gangen die “rondlopen” zodat met luchtcirculatie koelte in het huis gebracht kan worden. Veel oude details zoals luiken, deuren, trap en ander origineel timmerwerk. Originele tegelvloeren. Twee keukens, badkamer en toilet. Aan de achterzijde over ruim de helft van het huis een groot overdekt terras/serre.
Tweede etage: volledig in 1985 gecreëerde inrichting. Verschillende grotere en kleinere kamers. Keuken, badkamer en toilet. Groot open terras (op de onderliggende serre). Verder een gang met zes kamers, waarvan vijf met dubbele balkondeur en één met raam. Deze etage loopt deels over een ondergelegen appartement.
Zolder: over de gehele bovenste etage een grote doorgetrokken zolder. Breedte 17,5 meter, diepte 8,5 meter. Schuin dak en in het midden een stahoogte van 2,10 meter.
Tuin: vlakke en zeer bruikbare tuin. Diepte ca. 70 meter, aan achterzijde (toegang naar openbare weg) een breedte van 10 meter, aan het huis ca. 12 meter. Uitstekend geschikt als groentetuin, parking, buitenterrassen of een combinatie daarvan.

Het huis kan dienst doen als zeer groot woonhuis, er kunnen meerdere appartementen in gemaakt worden, men kan er toerisme in beginnen of een bedrijf in opstarten. Het heeft veel mogelijkheden

Algehele staat: direct bewoonbaar. Water en elektriciteit, toiletten en badkamers functioneren; keukens op gasflessen. Geen verwarming, alles enkel glas. Dak en vloeren zijn goed. Geen lekkages. Heeft opknapbeurt en verbouwing nodig naar gelang aanstaande gebruik.
Eigendomsbewijs aanwezig, huis ingeschreven in kadaster, geen hypotheek en schulden, IBI en gemeentelasten worden betaald.

Tolva is een kleine plaats (ca. 100 inwoners) in het zuiden van de Ribagorza. Het dorp ligt direct aan de N-230 Frankrijk – Leida. In het dorp is een bakker en er is op kleine schaal horeca. Sportveld en zwembad van de gemeente.

De familie wil het huis verkopen zonder tussenkomst van een makelaar.
Vraagprijs €260.000 k.k., er kan onderhandelt worden.

Op verzoek meer informatie en foto’s beschikbaar via cornelia.louisa@gmail.com
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen