De meest bijzondere hotels ter wereld
Gepost door spanjeuser 
De meest bijzondere hotels ter wereld
06 maart 2018 22:59
Een reis ondernemen is sowieso al een leuke en vernieuwende onderneming natuurlijk. Een nieuwe plek, nieuw eten, nieuwe gewoontes, een nieuw bed. Er zijn genoeg verhalen die iedereen wel kan vertellen over een reis die ze gemaakt hebben. Om je reis nog wat bijzonderder te maken, is een verblijf in een bijzonder hotel iets wat je echt een keer moet doen. En er zijn een hoop bijzondere hotels ter wereld, of het daarbij nou gaat om de looks, de locatie of een combinatie van beiden, het is allemaal mogelijk. Hier vind je de meest bijzondere hotels ter wereld.

1. Hotel Marqués De Riscal, La Rioja, Spanje
Voor wijnliefhebbers en liefhebbers van architectuur, is dit hotel echt de plek om een keer te bezoeken. Het hotel ligt middenin een van de meest beroemde Spaanse wijnregio’s. Het hotel was een project van de architect Frank Gehry en is op zijn minst speciaal te noemen. Een werk als deze kom je nergens anders ter wereld tegen. Daar bovenop zijn de bar, het restaurant en de aparte spa-vleugel van topklasse.

Rechtenvrije afbeelding:
[www.flickr.com]

2. Inntel Amsterdam Zaandam, Amsterdam, Nederland
Ook in Amsterdam zijn de meest bijzondere hotels te vinden. Heb je bijvoorbeeld weleens van het Inntel gehoord? De gevel van het gebouw is geïnspireerd op de gevels van de traditionele Hollandse huisjes die je vindt in Amsterdam en de Zaan regio. Het ziet eruit alsof iemand Tetris heeft gespeeld met deze huisjes. Ook de kamers zijn met traditionele Hollandse kunst aangekleed, er is een geweldig restaurant en een heerlijke spa.

Rechtenvrije afbeelding:
[www.flickr.com]

3. Icehotel, Jukkasjärvi, Zweden
Zoals je misschien kan begrijpen is dit hotel alleen toegankelijk in de winter. Het Icehotel is namelijk een ijshotel in de meest letterlijke zin van het woord: elk jaar in november, wanneer de vrieskou inzet, wordt het hotel opnieuw opgebouwd. Elke lente smelt het natuurlijk weer. Met dit feit wordt door de ontwikkelaars gespeeld. Ieder jaar neemt het hotel een nieuw thema aan.

Rechtenvrije afbeelding:
[www.flickr.com]

4. Manta Resort, Pemba Island, Tanzania
Het Manta Resort ligt aan de Tanzaniaanse kust en is absoluut een luxehotel. Sowieso is het al wonderbaarlijk om daar te verblijven, maar het wordt pas echt mooi als je hun meest bijzondere kamer ziet. Ze hebben namelijk een bungalow die op het water gebouwd is. De bungalow heeft drie verdiepingen, de top is een dakterras waarvan je de zee in kan springen, en de onderste verdieping bevindt zich onderwater, zodat je alle zee wonderen ongestoord vanuit je bed kunt bekijken.

5. Magic Mountain Hotel, HuiloHuilo Reserve, Chili
Dit hotel ziet eruit alsof het recht uit een sprookje komt. In dit hotel wordt je gewoon een onderdeel van de jungle. Het reservaat waarin het hotel zich bevindt is 60.000 hectare groot en zit vol met wild, meren, watervallen en natuurlijke hotsprings. Naast het hoofdgebouw beschikt het hotel ook over verschillende afgelegen boshutjes, voor diegenen die echt even helemaal we willen zijn.

Rechtenvrije afbeelding:
[www.flickr.com]

6. Crazy Bear, Beaconsfield, VK
De Crazy Bear had drie verschillende inspiraties voor het inrichten van de kamers: Moulin Rouge, Las Vegas en de planeet Mars. Nou kan je je vast wel een beetje indenken wat voor apart resultaat uit deze bijzondere mix is voortgekomen. De kamers zijn allen rijk aangekleed en hebben allemaal een bijzonder bad, soms van goud. Het hotel bevindt zich ook nog eens in het oudste gebouw van Beaconsfield, wat nog een beetje meer aan het gevoel toevoegt.

Rechtenvrije afbeelding:
[www.flickr.com]

7. The Hobbit Motel, Woodlyn Park, Waitomo, Nieuw-Zeeland
Voor alle fans van De Hobbit en The Lord of the Rings is er nu een echt hobbit hotel gebouwd in Nieuw-Zeeland. Hier stap je door een echte ronde deur zo Hobbitland in. De kamers zijn knus en huiselijk ingericht en hebben een prachtig uitzicht over het Nieuw-Zeelandse platteland, door de karakteristieke ronde ramen, natuurlijk.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/03/2018 16:38 door spanjeuser. (bekijk wijzigingen)
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen